BIO

 

Jonathan Bonny (°1992, Brugge) startte zijn muziekopleiding aan het stedelijk conservatorium van Oostende. Daar studeerde hij in mei 2010 af voor piano en slagwerk. Verder kreeg hij er ook zijn eerste compositie- en directielessen. In 2015 behaalde Jonathan cum maxima laude zijn masterdiploma voor klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Gent bij docenten Wim Konink en Gert D'haese. Hij volgde er ook compositie bij Frank Nuyts. Zijn eerste masterjaar voltooide hij als erasmusstudent aan de Sibelius Academy in Helsinki met als hoofddocenten Antti Rislakki, Samuli Viitanen en Tim Ferchen. Hij vervolgde vanaf 2015 zijn studies met een tweejarige masterspecialisatie in ensembleslagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les kreeg van Hans Zonderop, Pepe Garcia, Niels Meliefste en Theun Van Nieuwenburgh en daarenboven in het kader van zijn masterspecialisatie heel wat kansen kreeg binnen het gerenommeerde slagwerksextet Slagwerk Den Haag. Jonathan woonde tijdens zijn opleiding talloze internationale masterclasses bij.

Jonathan is vooral actief binnen het veld van de nieuwe kunsten. Als muzikant en componist bouwt hij actief aan een muziekcultuur waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen genres. Als maker en (festival)organisator is hij constant op zoek naar innovatieve manieren om hedendaagse kunst aan een groter publiek te presenteren. In 2012 werd het muziekcollectief Headliner opgericht, een avontuurlijk componistenensemble dat bestaat uit Jonathan Bonny, Mirek Coutigny en Koen Quintyn. Met z'n drieën brachten ze (vaak in een gewaagd decor) eigen (co-) composities en creaties van anderen op piano, synthesizers en slagwerk. Sinds 2015 cureerden ze drie jaar lang het jaarlijkse festival En Avant Mars/Voorwaarts Maart in Muziekcentrum De Bijloke (Gent). Ook in 2015 stichtte Jonathan samen met Leontien Allemeersch en Jane Coppin Kunstenfestival PLAN B in Bekegem, een geslaagde poging om hedendaagse kunst op een laagdrempelige manier te presenteren binnen de uitdagende context van een dorp. IHEART is een zevenkoppige band die Jonathan oprichtte voor het uitvoeren van zijn eigen composities.

Jonathan speelt/speelde o.a. bij Slagwerk Den Haag, AskolSchönberg, Blindman[Drums], Ensemble KLANG, Club Guy&Roni, Poetic Disasters Club, HardScore, de Vlaamse Opera, St. George Kwintet, Teddy's Last Ride, Orkater, Silbersee en Kluster5. Composities van zijn hand werden uitgevoerd door het Spectra Ensemble, Lunapark, Casco Phil, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine, TEMKO, The New What Now, Headliner en IHEART. Hij werkte samen met talloze componisten. In 2012 werd hij tweede op het Yamaha Benelux slagwerkconcours en in 2014 won hij een eerste prijs voor de categorie vibrafoon op het internationale Percussion Arts Society concours in Italië. In 2016 voerde hij de winnende compositie (Stream for Marimba, Nikos Kokolakis) uit op het compositieconcours binnen de TROMP international percussion competition.

 

 

  • White YouTube Icon
  • White SoundCloud Icon
  • White Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now